Јавни огласи и обавештења

Јавни огласи и обавештења уторак, 16 октобар 2018 11:26 СО КЊАЖЕВАЦ – ОПШТИНСКА УПРАВАОДЕЉЕЊЕ ЗА УРБАНИЗАМ ,КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ И ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ


Опширније

Општина Књажевац

Општина Књажевац се налази у источном делу Србије, уз границу са Републиком Бугарском и улази у састав Тимочке Крајине. Налази се на северној географској ширини од 43°20'...


Опширније

Бањица

Не зна се тачно када су људи, лечења ради, почели да се купају у овим изворима, али постоје налази још из праисторије, затим римског периода, као и у...


Опширније

Асфалтирање

Одржавање улица и локалних путева у Књажевцу је један од приоритета Дирекције за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац.


Опширније
1234


Улична расвета у "избегличком насељу"

  • ПДФ


Стамбене јединице у делу Улице Лоле Рибара изграђене су још 2005. године за збрињавање избеглих лица. Готово десет година није било регулисано питање јавне расвете. Овај део града су обишли Милан Ђокић, председник општине и Младен Радосављевић, директор Јавног предузећа Дирекције за развој, урбанизам и изградњу.

"Иако је планском документацијом било предвиђено да се, поред свега осталог, заврши и јавна расвета, пре десетак година за то није било средстава", каже Младен Радосављевић, директор Дирекције за развој.

Након ребаланса буџета крајем октобра, Дирекција је расписала јавну набавку и радови се данас привршавају. Укупна вредност посла је 396.000 динара. Оно што је посебно значајно је да је овде предвиђена ЛЕД расвета, што је у складу са генералним опредељењем када су у питању послови ове врсте, а најважнији разлози за то су уштеда и дужи век трајања.

"Посао је поверен фирми "Елмаг" из Ниша, што је такође новина за нас, реч је о фирми која запошљава особе са инвалидитетом. То је још један разлог за задовољство, пошто с једне стране ми добијамо квалитетно обављен посао, а са друге стране, на неки начин помажемо тим људима", истиче Младен Радосављевић.